Bröllop i Vegas

/media/1604/brudbukett-vegas.jpg

/media/1605/elvis-brollop.jpg

/media/1603/brollopspar-vegas.jpg

Tillbaka till Reportage

Bröllop i Vegas

Jane Fonda, Elvis Presley, Cindy Crawford, Britney Spears, Pamela Anderson och Angelina Jolie har alla gjort det. Gift sig i Las Vegas alltså! För alla som älskar kitch och oförglömliga upplevelser så är det ett måste att gifta sig i Las Vegas!

Klockan är 16 och på Flamingo är grabbarna på sitt rum och delar på ett sexpack öl som inhandlats på spritbutiken runt hörnet. Även om eftermiddagen går i makligt tempo i väntan på personerna i rummet bredvid så är spänningen påtaglig. Alla ser till att både skjortan och kavajen sitter rätt både en och sju gånger innan de tar hissen ner till lobbyn.

I rummet bredvid flödar champagnen och det ligger en tung lukt av hårspray och parfym överallt. Hårspännen, maskara, skor, klänningar, snoddar och nålar ligger spridda i en salig röra och fnitter övergår till gapskratt när tärnorna springer runt i underkläderna och försöker få ordning på frisyr och kläder på den blivande bruden. Precis i tid till limosinen glider fram har de fått ordning på allting och även fått på sig sina matchande klänningar.

10 minuters limosinefärd och en halvflaska champagne senare glider vi in på en parkering där det enda tecknet på att vi kommit rätt är en neonskylt vid gatan som proklamerar att här kan man gifta sig. Väl inne i "kapellet" blir vi mottagna av en värdinna som förklarar att de fått en vakans i den stora salen så vi kan ta den om vi vill. Självklart vill vi det, hur ska alla vi sex få plats annars? Strax senare dyker Elvis upp. Det blir inte på riktigt ifall man inte har en Elvis-imitatör som vigselförrättare!

Elvis riggar upp sin proffsiga utrustning bestående av en mikroskopisk förstärkare, en mick och en bärbar cd-spelare. Vi stöter snabbt på problem då sladden till micken inte räcker hela vägen till längst bak i vår uppgraderade vigselsal. Vi får kompromissa med att Elvis får gå in med bruden från rad fem. Elvis drar av några väl valda hits som "Can't help falling in love" och "Love me tender" och däremellan hinns det med några vigsellöften som anpassats efter Sin City. Situationen är så absurd att varken brudparet eller gästerna kan hålla sig för skratt och även Elvis har uppenbara problem att hålla sig i karaktär, men med undantag för en cd-spelare som inte riktigt vill samarbeta så tar vi oss igenom vigselakten och får ett fint vigselbevis.

Efter vigselakten är det dags för fotografering i "spelrummet" där det finns roulette och pokerbord och vi poserar på bästa Vegas-vis med Elvis, tärnor och best mens. Fotografierna kostar en liten slant extra men det är det värt. Videoinspelningen hoppade vi dock över. 

Med vigseln avklarad så återstår givetvis att festa Vegas style som en sådan här kväll kräver. Vi valde att ha bröllopsfesten på närliggande Peppermill vars neoninredning och överentusiastiska personal passar som handen i handsken efter ett Elvis-bröllop! Efter ett antal tequila stora som dricksglas och oräkneliga drinkar började vår välvilliga servitris ta in brickor med vattenglas, som givetvis nobbades till förmån för mer tequila!

Hur vi tog oss tillbaka till hotellet är lite oklart, men klart är i alla fall att personalen på hotellet hade hittat vårt vigselbevis under natten och att det behövdes en tur tillbaka till Peppermill för att återfinna både mobiltelefon och brudbukett...

PS. Sedan vårt vegasbröllop så har tyvärr Las Vegas Wedding Palace lagt ner verksamheten, så vi kan tyvärr inte rekommendera något specifikt ställe för bröllop i Las Vegas.