LOVE by Cirque du Soleil
Tillbaka till alla shower

LOVE by Cirque du Soleil

I samarbete med Beatles har Cirque du Soleil satt ihop en show om The Beatles karriär och de karaktärer som förekommer i deras lyrik.

I ett sprakande öppningsnummer kastas vi tillbaka till 1945 års London mitt under brinnande krig. Hus bombas, folk springer i panik, kaos råder. Det blir dock snart gladare toner då krigsslutet firas, ungdomskulturen hyllas och fyra musikaliska män från Liverpool får tjejerna att bli som tokiga!

I en löst sammansatt historia om The Beatles karriär får vi möta karaktärer som Dr Roberts, Sgt Pepper, Lucy in the Sky och Eleanore Rigby, allt ackompanjerat av omarrangerade versioner och The Beatles musik. Som skuggfigurer på gigantiska draperier får vi också möta medlemmarna i The Beatles då man också för höra autentiska(?) inspelningar av deras diskussioner inne i studion.

I LOVE utnyttjas tekniken till max. Längs väggarna sitter gigantiska skärmar där delar av showen utspelas och i mitten av den ovala lokalen skiftar scenen ständigt form. 

LOVE skiljer sig mycket från andra föreställningar av Cirque du Soleil då det knappt är några konventionella cirkusnummer och det inte heller är någon live-musik. Många akter känns överflödiga och svårbegripliga, medan andra är riktigt häftiga.

Är man Beatles-fan är denna show ett måste, om inte så rekommenderar vi hellre O, KA eller Mystere.

Spelas på Mirage. Går alla dagar utom tisdagar och onsdagar.

Läs mer om LOVE by Cirque du Soleil

Betyg LOVE