Las Vegas Tips
Handplockade tips och recensioner från äkta Las Vegas-entusiaster

Fakta inför resan till Las Vegas

USA

Har ni inte varit i USA innan så kan det vara bra att veta vissa saker.

Maten

Allt är stort i USA! Det gäller såväl människorna som matportionerna. Ni kommer aldrig att gå hungriga från en restaurang, snarare är det så att ni kommer behöva jobba för att få i er allt. Om du inte är så stor i maten så kan du fundera på att dela med någon annan i sällskapet. Det är fullt normalt i USA och ingen kommer att snäsa av er för det.

Avstånden

Eftersom allt är stort så blir också avstånden väldigt långa! Tänk på att kolla upp skalan på kartan ni tittar på, två kvarter kan nämligen utan problem vara två kilometer…

Människorna

Amerikaner är otroligt trevliga och sociala. Hamnar du bredvid ett sällskap på en show eller en pub så är det snarare regel än undantag att de inleder en konversation med er. Men tro inte att ni är kompisar imorgon bara för att ni haft en trevlig kväll ihop, de gillar nämligen att hålla en viss distans.

Bästa tid att åka

Las Vegas är extremt varmt mitt på sommaren och ganska kallt mitt i vintern, därför rekommenderas våren (mars - maj) och hösten (sep - nov) då temperaturen är 20 - 30 grader.

Många amerikaner åker till Las Vegas över helgen, därför är priserna på hotell betydligt högre på helgerna - ibland de tredubbla! Så om ni inte är ute efter det galna nattlivet och ska vara där mindre än en vecka så rekommenderas veckodagarna. Det är inte dött då, det lovar vi!

Las Vegas är inte bara ett turistmål utan också en av världens största centrum för konferenser, mässor och kongresser. De största av dessa evenemang drar 10,000-tals personer. De veckorna kan därför hotellpriserna vara högre och restaurangbokningar svårare.

Att packa

Här är våra tips på saker ni inte ska glömma att packa när ni åker till Las Vegas.

  • Solskyddskräm. På sommaren steker ökensolen extremt hårt!
  • Sköna skor. Man går väldigt mycket när man är i Las Vegas
  • Strömkonverterare. USA har inte likadana strömuttag som Sverige
  • Varma kläder. Om ni åker mellan sent i oktober till tidigt i april så kan det vara kallare än man tror

Fakta om Las Vegas

Invånare

Det bor nära 2 miljoner personer i Las Vegas-området och det är USA:s snabbast växande stad och det märks! Det är alltid flera pågående byggprojekt längs strippen, vilket gör det spännande att komma tillbaka gång på gång.

Hotell

8 av världens 10 största hotell finns i Las Vegas. Venetian är allra störst med över 7000 rum. MGM Grand innehar andraplatsen med strax under 7000 rum.

Sport

Las Vegas har inga lag i högsta ligan i någon av de stora lagsporterna, däremot ordnas regelbundet boxningsmatcher och UFC-matcher i Las Vegas. När det är slutspel i baseball, basket eller football så är det alltid stort intresse bland alla gamblers i stan. Alla matcher visas på alla kasinon med sports booking.

Var informationen på den här sidan hjälpsam? Saknas något? Tipsa oss!